Kjellerhaugen

Om å finne seg sjøl uten å miste forstanden

Sisterhood liksom

«Kjente norske bloggere går sammen om å bekjempe kroppspress for undertøyskjede»

Skjermdump fra nyhetssak i Kampanje.

Skjermdump fra nyhetssak i Kampanje. Link til nettsted: http://www.sisterhoodbychange.no/

Vel, enkelte mindre kjente norske bloggere river seg i håret over ENDA en kampanje som skal bekjempe kroppspress! Kroppspress, kroppspress, kroppspress! Blir det strengt tatt mindre kroppspress av at enda flere kler av seg og poster bilder av seg selv i sosiale medier? Jeg tror ikke det. Men joooda, nå skal vi kle av oss igjen, og heie på hverandre. For vi er tross alt gode nok som vi er. Jaha. Men hvis vi er gode nok som vi er, trenger vi da å kle av oss for å bevise noe? Hva er det vi vil oppnå?

Av og til tenker jeg at vi trenger ikke mer mas om likestilling i dette landet, ting er bra som de er. På overflaten er både utdannelse, jobber og sosiale posisjoner like tilgjengelige for kvinner som for menn. Men rett som det er faller det en kommentar. En liten påminnelse om at der ute i nisseland eksisterer det enda noen holdninger som holder oss tilbake. Som reduserer kvinner til pynt og staffasje. Når du forstår at du ble invitert med på et møte fordi du kanskje var litt nusselig og kunne lage god stemning, servere kaffe og kaste på håret. Ikke fordi du hadde noe faglig å bidra med. For der er det mange mannlige bedriftsledere som er herlig overbevist om at skal noe gjøres ordentlig er det bare menn på 50+ som kan få det gjort. Hvis de må forholde seg til yngre kvinner i ledende posisjoner får de et merkelig keitete kroppspråk, som med all tydelighet vitner om hvor ubehagelig de synes det er. Så joda, det er absolutt noe å ta tak i.

Og hjelper det da at vi enda en gang skal kle av oss? Blir sjefen din å få mer respekt for deg om du poster et bilde av deg selv i undertøyet? Blir du tatt med på råd da? Har du sett noen reklamekampanjer som oppfordrer menn på 50+ til å kaste klærne og heie på hverandre, for å overbevise verden om at de er gode nok? Nei….så la vær.

Det eksisterer ikke mer kroppspress enn vi lager selv. Hvis vi alle lar vær å kaste oss på hver eneste mulighet til å sette kroppen på utstilling, så vil det kanskje bli litt mer fokus på andre ting. Alt det flotte kroppen kan brukes til for eksempel. Og hjernen, ikke minst. Den er også veldig viktig, den tar seg bare ikke så godt ut i reklamekampanjer. Jeg heier på kvinner (og menn for den saks skyld) som tar den kroppen og hjernen de har og gjør noe de brenner for. Vil du bli modell så bli modell, vil du bli jurist så bli jurist. Men ikke la deg narre til å tro at du må kle av deg for å bevise at du er god nok.

« »

© 2021 Kjellerhaugen. Theme by Anders Norén.