Kjellerhaugen

Om å finne seg sjøl uten å miste forstanden

Høstgledings

I dag har det vært en skikkelig grå dag. Hav og himmel gikk i ett i en eneste saus. Jeg var ute på verandaen og reddet noen jordbærstiklinger fra å drukne, kikket ut i det grå og bestemte meg for å være inne hele kvelden.

Det er lett å bli litt melankolsk og nedstemt når sommeren er forbi, alt blir liksom så vissent og trist. Dagene blir kortere og hvor ble sommeren egentlig av? Men så må jeg bare ta meg sammen og innse at det er egentlig mye å glede seg til!

Her er ihvertfall 10 ting som jeg kjenner jeg gleder meg veldig til nå:

 1. Rypemiddag

RyperFinnes det noe som smaker mer av fjell og høst enn rypebryst? Tror ikke det. Nå er jakta i gang og jeg håper Roy fikser noen slike. Ups, kjøpesopp har visst sneket seg med på bildet.

2. Høstturer

Klem et treFint og klart vær er lykken. Turene på høsten er de aller fineste. Man kan for eksempel dra til Beiarn og klemme på trær.

EttermiddagsturEller ta en ettermiddagstur i solnedgangen, med iskald vind som river i nesen og knasende is på sølepyttene. Foto: Roy Albertsen

3. Strikking

StrikkingHøst betyr strikking! Ikke at jeg ikke har strikket i sommer, men nå kan jeg med god samvittighet sitte inne og strikke ENDA mer.

4. Det er lov å være hjemme

HjemNå kan jeg kose meg hjemme uten å kjenne på solpanikken, at jeg burde vært ute og fått med meg hvert eneste minutt av sommeren.

5. Elvelangs

Elvelangs inne

Elvelangs er blitt en av mine høst-favoritter. Denne vandringen langs Bodøelva med alle lysene og den spesielle stemningen kan bli en fin tradisjon. Jeg skal ihvertfall delta i år.

ElvelangsIkke hørt om Elvelangs? Les mer HER.

 

 6. Vedsaging

Denne høsten må vi skoge litt på Straumøya. For det første er det overgrodd og for det andre må vi begynne i høst hvis vi skal sikre oss ved for et par år fram i tid. Å jobbe i vedskogen har jeg alltid likt, det er noe trygt og ekte med det. I tillegg er det en aktivitet hele familien kan være med på og jeg tror det kan bli veldig koselig.

7. Stillongs

StillongsYes! Endelig kan stillongsen komme på. Det finnes ikke noe bedre enn å tusle rundt i huset en lørdags morgen i en slapp stillongs.

8. Bålbrenning

BaalbrenningÅ komme seg ut å brenne et bål. Rense sjela for gruff og grums. Det er fint det.

9. Innetrening

InnetreningMja, det har altså vært forsvinnende lite innetrening i sommer. Har bare hatt lyst å være ute. Men nå blir det fint å trekke innomhus igjen og se hvordan det står til med fiskebollene.

10. Den første snøen

SkiturNoen hater den, jeg elsker den. Lukten av snø i lufta og de første forsiktige fnuggene før det laver ned og dekker alt det grå og triste. Blir som vanlig å innse at jeg burde fått på vinterdekk uka før.

Bring it on høst!

 

 

 

« »

© 2021 Kjellerhaugen. Theme by Anders Norén.