Kjellerhaugen

Om å finne seg sjøl uten å miste forstanden

Bær i bur

I mitt lille nusselige jordbærland har jeg 20 planter. Jeg satte dem ned i fjor og da rakk de ikke å få fram så mye bær, men i år er de tunge av digre jordbær! Så snart de begynte å bli røde kastet fuglene seg over dem. Jeg vil jo ha dem sjøl, så jeg måtte lage noe slags ordning så fuglene holder seg unna. Fugleskremsel driter de totalt i (og på), det prøvde jeg i fjor. Nett og garn er jeg veldig skeptisk til, det blir fort en dødsfelle for fuglene og dessuten er det for mye kommel å få det av og på. Men hønsenetting må jo fungere tenkte jeg og siden jeg hadde en bunt liggende så lagde jeg rett og slett et bur til åkeren.  🙂

DSC_1118

Jeg kappet fire impregnerte lektere i ca 80 cm lengde, spisset dem med øks og banket ned en i hvert hjørne.

DSC_1107

DSC_1112

Så lagde jeg en ramme rundt av impregnerte lektere som jeg skrudde fast i pålene. Tenkte at jeg kunne lage rammer med hønsenetting i som jeg kunne legge over, som lokk til å ta av og på.

DSC_1113

Begynte med noen ganske tynne lekter, men den første ramma ble for puslete så jeg måtte lage den på nytt med tykkere lekter.

DSC_1106

Da ble det bra og jeg kunne feste på hønsenettingen med krampepistol.

DSC_1108

DSC_1110

Utrolig kjekt med sånn pistol, orker ikke tanken på å spikre småting som dette.

DSC_1111

På kortsidene festet jeg nettingen mellom to lektere sånn at jeg slipper å kutte meg på fingrene senere når jeg skal ta lokkene av og på. Festet med skruer i tillegg til kramper.

Så lagde jeg to rammer til sånn at det gikk sånn høvelig opp med bredden på ramma jeg hadde lagd rundt bedet, og voila! Det ble ikke helt beint akkurat men riktig bra synes jeg. Nå er det bare å løfte av lokkene når jeg skal plukke bær.

DSC_1115

Men jeg kom på at trosten kan gå rett inn fra sidene så jeg delte noen stykker hønsenetting på langs, festet i noen tynne lektere, og skrudde fast på utsiden av ramma på alle fire sidene. Nå går nettet helt ned og dekker alt. Til vinteren er det bare å ta av lokkene og løsne skruene og så kan alt tas inn og lagres til neste år. Ramma som er impregnert kan stå igjen.

DSC_1116

Har lyst å se den trosten som får has på jordbærene mine nå!

« »

© 2021 Kjellerhaugen. Theme by Anders Norén.